Video : kerana kebodohan dan kecuaian ibu bapa lihat apa yang berlaku pada anak kecil ini memang tak dapat dimaafkan !!

Seorang kanak-kanak perempuan cedera dirempuh oleh kereta ketika melintas dengan tiba-tiba untuk masuk ke kedai di Shell Kampung .Awah Temerloh pada jam l/kurang 2pm tadi. Pihak keluarga menuntut supaya pemandu kereta berkenaan tampil membuat penjelasan setelah dipercayai melarikan diri..





susualan daripada post tersebut netizen tidak menyalahkan kereta berkenaan sebaliknya mengecam tindakan ibu/ keluarga anak anak tersebut yang cuiai tetapi menyalahkan orang lain 

Pnjelasan mudah je....bringt sblum brlaku...msud sy....dh thu 2 nmanya bdk so pntau la ank sndri...jgn mak ayah byarkn je...dh thu bdk kecil...jgn bla dh brlaku mxm ni mtk pnjelsan....krta lalu je jln krta...mna nk nmpk bdk dtng dri tepi...bkn dh tecgak kat dpn...lau dk dpan msti la org brek...ni mak bpak y xpntau!!!sapa y slh dlm soal nijgn nmpk slh org je...slh dri sndri pn kna tnya jgk--Muhdnorazam Hassan
 Dari video itu...budak itu yg melanggar kereta dari sebelah kanan driver. Dan kesilapan ibu dia yg membiarkan kanak kanak berlari dalam kawasan laluan kereta. Tiada pemantauan dari ibu bapa. Satu pengajaran jaga keselamatan anak sendiri dulu sebelum mencari kesalahan pemandu. Dua dua pun salah...buat report polis-Mrazz Mrza
Lari tu mmg da salah.. Parents bdak tu pun tetap salah.. Sbb parents zmn skrg ni reti buat anak.. Jaga nye tidak la sgt.. Duk ikut je ape anak nak buat.. Anak tu kecik lg.. Xleh fikir mane btol mane salah.. Jgn salahkan pemandu tu bila sendiri yg salah.. Bila kejadian yg x diingini berlaku mula la ckp itu takdir.. Malas nk ulas panjang2.. Moga menjadi ikhtibar kpd semua parents dan bakal menjadi parents..Paan Ahmad
 kalau di negara maju, mak bapak budak ni yg kena hukum sebab, cuai @ mengabai keselamatan anak. dan hukuman tambahan sebab pemikian mak bapaknye tak maju. ade pulak nak mintak penjelasan org. anak dia yg langgar kereta tu. blind spot mane nak nmpk. budak halus langgar kereta mane rase.Faizan Aiz
 Mintak sekali pjelasan mak bapak dia...kita ni dewasa kita kene lebih perhati bukan lebih menunding jari ....lain kali klau nl bayau pun bawak ank tu serer je kulu kilir ank awk bukan ank org..yg pemandu nk lalu tu pelan2 jgn menonong je...dh nama dewasa kita la kene prihatin...

berikut video yang dimaksudkan

Lihat video penuh bagaimana 
kejaidan ini terjadi -->> Video penuh



No comments

Powered by Blogger.