“Kenapa bawa anak aunty buat macam tu.. siapa yang ajar!!!”

Assalamualaikum.. ni bukan masalah rumah tangga.. tapi ni berkaitan anak.. saya ada anak 2 orang..laki dan pompuan.. anak lelaki umur 4 tahun 9 bulan.. saya ada amik anak asuhan perempuan umur 5 tahun..



Sebulan awal saya jaga budak tu.. ok je perangai.. then bulan kedua.. dah makin tak mendengar kata.. masa saya dan husband tengah makan..anak-anak saya dan anak asuhan saya tu bermain kat bilik khas husband buat tempt untuk bermain.. selesai kami makan.. saya tengah kemas-kemas meja makan.. budak pempuan tu tutup pintu bilik tu.. saya biarkan.. lepas tu sunyi je dalam bilik tu.. saya tolak la pintu bilik tu..

Tengok dia tengah baring kat tilam dia nak buka seluar dia… anak laki saya duduk kat bawah kaki dia.. saya marah la dengan nada yang tinggi.. tanya mereka nak buat apa.. anak saya tu berdiri ketakutan.. tarik anak laki saya tu keluar.. saya tanya nak buat apa.. dia jawab.. kakak suruh abang buka seluar macam kakak… kakak suruh tindih dia.. allahu… terkejut betul dengar dia jawab macam tu..

Teruk juga saya rotan kaki dia guna hanger.. budak perempuan tu tutup bilik cepat-cepat.. saya tolak la.. marah-marah kat dia.. kenapa bawa anak aunty buat macam tu.. siapa yang ajar!!!! mungkin 1 blok juga dengar suara saya marah-marah.. husband dengar.. dia pula yang pi marah anak kami.. ayah tak pernah ajar abang buat macam tu!!! abang lelaki.. dia perempuan.. tak boleh buat macam tu!

Anak saya jawab.. kakak suruh.. nak je saya rotan budak tu.. tapi yela.. anak orang.. mana saya berani… saya kurung je budak tu sampai mak dia datang.. nak bagitau mak dia.. takut mak dia malu…

Ok.. 2 minggu lepas tu.. baru semalam lagi kejadian.. dia suruh anak lelaki saya buka seluar.. nak main hisap bibird.. astagfirullahalazim! saya hilang sabar.. saya amik hanger baju.. saya rotan anak saya dan budak tu.. saya tanya budak tu.. mana dia tau semua tu.. dia cakap nampak mumy dia… actually.. mak dia single mom dan tinggal bersama dengan bf mak dia..

Luruh hati saya dia bawa anak saya buat benda tak senonoh tu.. teruk anak saya kena rotan oleh ayahnya.. padahal kami memang tau.. anak kami tak bersalah dan tak pernah tau benda-benda macam tu.. budak tu pun husband saya rotan kat kaki.. sambil marah budak tu.. *tula..mami ko bodoh!!! buat begitu depan anak.. sekarang ko bawa anak uncle buat begitu..

Rasa da tak nak jaga budak ni dan nak je bagitau mak dia.. tapi risau mak dia malu pula.. mohon pandangan ye warga krt.. macam mana nak bagitau mak dia ngan perangai anak dia tu… sekarang.. husband saya tak suka budak tu..dia marah kalau pergi dekat dan bercakap dengan anak saya.. 😫

Sumber

No comments

Powered by Blogger.